Σύμφωνα με την εμπειρία μας, ο καθένας μπορεί να αποτρέψει μια ληστεία στο χώρο του, σκεπτόμενος απλά σαν κλέφτης.

Η ΔΡΑΣΙΣ SECURITY με πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε υπηρεσίες ασφαλείας έχει συγκεντρώσει κάποιες από τις κυριότερες κινήσεις των διαρρηκτών πριν αποφασίσουν να εισέλθουν σε κάποιο χώρο.

Ακόμη και ο πιο αρχάριος ληστής θα παρακολουθήσει το σπίτι σας πριν πάρει το “πράσινο φως” για να εισέλθει, θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι δεν βρίσκεται κανένας μέσα και να μην βρεθεί προ εκπλήξεως. Αυτά λοιπόν που συνήθως θα κοιτάξει είναι:

1. Φώτα και ήχοι στο χώρο. Εάν ο διαρρήκτης δει φώτα ή ακούσει ήχους τότε σίγουρα θα αναβάλει την “αποστολή” του. Επομένως όταν λείπετε αφήστε κάποιο φως αναμμένο σε σημείο που διακρίνεται και εξωτερικά ή τοποθετήστε κάποιο φωτοκύτταρο. Μια ακόμη καλή κίνηση είναι η ανοιχτή τηλεόραση στο χώρο.

2. Ελέγχει παράθυρα και σχεδιάζει τον τρόπο δράσης. Μην αφήνετε ποτέ ανοιχτά παράθυρα και πάντα κλειστές κουρτίνες όταν λείπετε απ΄το σπίτι. Ο διαρρήκτης δεν πρέπει ποτέ να έχει οπτική επαφή με το εσωτερικό του σπιτιού.

3. Χτυπάει την πόρτα. Πάντα θα χτυπήσει το κουδούνι της εξώπορτας για να βεβαιωθεί ότι δεν είναι κανείς μέσα στο χώρο, σε αυτή τη περίπτωση θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε το απλό κουδούνι με ένα σύγχρονο που διαθέτει και κάμερα, και έχει την δυνατότητα να σας ενημερώνει όταν αυτό ενεργοποιηθεί (χτυπήσει κάποιος το κουδούνι). Με αυτό το τρόπο μπορούμε να δούμε και ποιος βρίσκεται έξω από τη πόρτα μας. Εάν πάλι του ανοίξετε το πιο σύνηθες είναι να σας ρωτήσει κάτι ή να ζητήσει κάποιες οδηγίες γιατί έχει χαθεί..

4. Προσπαθεί να εντοπίσει εάν το σπίτι είναι εξοπλισμένο με συναγερμό και κάμερες. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα σπίτι εξοπλισμένο με συναγερμό και κάμερες αποτρέπει τους ληστές καθώς καθίσταται άμεσα δύσκολος στόχος. Και φυσικά σε περίπτωση διάρρηξης ο χρόνος δράσης του ληστή είναι πολύ μικρότερος και πάντοτε πιεστικότερος. Σε αυτή τη περίπτωση η ΔΡΑΣΙΣ SECURITY στέλνει ένα όχημα άμεσης επέμβασης κατευθείαν στο χώρο σας και αναλαμβάνει να ειδοποιήσει την αστυνομία. Επίσης το Κέντρο Λήψης Σημάτων μπορεί να έχει ζωντανή οπτική επαφή μέσω τον καμερών και μπορεί να συντονίσει τον τρόπο αντίδρασης για την καλύτερη έκβαση του συμβάντος.

5. Και τέλος μην διαλαλείτε ότι λείπετε ή είστε διακοπές. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το προηγούμενο μας άρθρο. https://drasis-security.gr/asfaliste-sosta-to-xoro-sas/

 

Θέλω να ενημερώνομαι για θέματα ασφαλείας